İnstagram Nedir ?

 Instagram, kullanıcılarının fotoğraf ve video çekmesine, bunlara dijital filtreler uygulamasına ve bunları Facebook, Twitter, Tumblr ve Flickr gibi çeşitli sosyal ağ hizmetlerinde paylaşmasına olanak tanıyan bir fotoğraf paylaşım ve sosyal ağ hizmetidir.

 

Hizmet Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından oluşturuldu ve Ekim 2010'da yalnızca iOS'ta başlatıldı. Bir yıl sonra Android cihazlar için bir sürüm yayınlandı; artık her iki platformda da çalışır. Uygulama, kullanıcıların kamerayla veya bir fotoğraf veya video dosyasıyla çekilen fotoğrafları akıllı telefonun belleğinden yüklemesine olanak tanır; kullanıcı daha sonra görüntünün görünümünü değiştirmek ("fotoğraf düzenleme" olarak bilinen bir işlev), başka görüntüler eklemek ("görüntü bindirmeleri" olarak bilinen bir işlev) ve bunları çeşitli sosyal medya ağları aracılığıyla paylaşmak için görüntüye çeşitli dijital filtreler uygulayabilir. Kullanıcı, fotoğraflarını kimlerin görebileceğini de kontrol edebilir.

 

Kullanıcılar, kendi haber akışlarından arkadaşlarının gönderilerini takip edebilmenin yanı sıra, uygulama içinden kişilerine özel mesajlar da gönderebiliyor. Bu özellik, bu hizmetler aracılığıyla birini takip eden ancak Instagram'ın kendisini kullanmayan Twitter veya Facebook kullanıcıları için mevcut değildir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 Saatte Para Kazanma Yolları - Tüm Yöntemler!

İnternetten Ek Para Elde Etme

Çevrimiçi Para Kazanın Ortaklık Web Sitesi